събота, септември 14, 2024

КОРИЦИ НА СПИСАНИЕ „FAMOUS MONSTERS OFFILMLAND“

ИЗТОЧНИК: DISGUSTING MEN

ПРЕВЕЛ ОТ РУСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

“Знаменити чудовища от филмовия свят“ („Famous Monsters of Filmland“) е култово американско филмово списание с максимално разбираемо и честно съдържание. Основано е през 1958 година на вълната на популярните евтини (но душевни) филми на ужасите за чудовища и до 1983 година е флагман на кинематографичното чудовищознание.

Основават го и го държат на повърхността двама ентусиазирани бизнесмени: издателят Джеймс Уорън и редакторът Форест Акерман. Но годините си казват своето и двамата джентълмени се уморяват с времето от своето занимание (Уорън изобщо ляга с многобройни недъзи и прекарвал голяма част от времето си в леглото). А приемници не успели да намерят. Така че на 191-вия си брой „Famous Monsters of Filmland“ престава да съществува, но остава навеки в сърцата на любиетлите на киното и поражда много последователи (за съжаление, не толкова успешни).


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.