понеделник, октомври 31, 2022

СТРАШНИ СНИМКИ НА ЛИНДА БЛЕЪР КАТО РИГЪН МАКНИЙЛ ОТ ФИЛМА „ЕКЗОРСИСТЪТ“ (1973 г.)

За блога днес бях намислил нещо друго, но не можах да го сколасам и затова ще покажем няколко снимки, а другото ще остане за друг път.

Снимките са на 14-годишната Линда Блеър, изпълняваща ролята на Ригън Макнийл (номинация за „Оскар“) във филма на ужасите от 1973 година „Екзорсистът“.

Аз не обичам филми на ужасите, не защото ме плашат особено много, та да не мога да спя след това през нощта, а защото просто не са ми интересни.

Не обичам и комедии, особено такива, на които някой се смее зад кадър и ме кара да се чувствам тъпо, защото не мога да схвана какво му е смешното точно на това място.

Но – за комедиите друг път.

Да се върнем на нашия филм, който все пак имах някога случая да гледам.

За мене – нищо интересно освен Макс фон Сюдов.

Филмът е номиниран за десет „Оскара“, но тъкмо тогава около него се разиграва скандал (актрисата, която озвучава зад кадър гласа на демона, не е спомената в титрите), следва съдебно дело, а американците са чувствителни към подобни неща и „Окарите“-те са само два, при това не от „най-важните“.

Линда Блеър не взема „Оскар“, обаче е удостоена за ролята си със „Златен глобус“.

По-нататъшната ѝ филмова кариера включва доста роли, но нито една от тях не е особено забележителна, а за четири дори получава „златна малинка“.

Но да видим снимките...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.