събота, май 02, 2020

ПИСМА ДО ВАСИЛ ЛЕВСКИ – 9

Отпреди година–година и нещо, та дали не и повече - не помня, започнах един личен проект: да публикувам в моята интернет библиотека на едно място в текстов формат всички документи, свързани с живота и дейността на Васил Левски, които успея да открия.

Публикуваното досега може да видите тук: Библиотека на Павел Николов – Васил Левски.

Едновременно на части, последователно, всичко това се публикуваше и в моя блог.

След горепосочените публикации продължавам с публикуването на писма, написани до Васил Левски, които представям съобразно с книгата на Димитър Т. Страшимиров „Васил Левски. Живот, дела, извори – II том“, София, 1929 г.

В началото давам номерацията на всеки съответен документ, както е дадена от Страшимиров в книгата му, също и бележките под черта според него.

Павел Николов

ПРЕДИШНИ ЧАСТИ: Част 1; Част 2; Част 3; Част 4; Част 5, Част 6, Част 7, Част 8.

№ 313

Любен Каравелов до Левски

БРЦК, 18 март 1872

В едно от заседанията се реши на 20-ти идващия април да стане общо събрание, в което да присъстват представители от всичките БРК. На това събрание ще се разгледат и сложат в ред някои от работите с голяма важност. Затова и вие по всякакъв начин ще гледате да изпратите един свой представител, който ще даде мнение за работите, които ще се разгледат.

Приемете братските ни поздравления.

Кара Мустафа [1]

„Из миналото“ - под редакцията на П. С. Кършовски, кн. I. № 36, стр. 200

1. Любен Каравелов

(Следва)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.