петък, януари 31, 2020

„Социалната война“ - една трилогия на Генка Шикерова

Колкото една страна е по-затрита, толкова простотията там е по-голяма и следователно толкова повече в нея избуяват митовете, легендите, предразсъдъците, плашилата, суеверията (възраждат се стари и се създават нови), шарлатанията (политическата и гражданската), псевдонауката и прочее явления, които нямат нищо общо със здравия разум, но се лепят по широките народи маси като мухи на мед и широките народни маси мигат на парцали, тресат се от плач Еремиев и вопият до седмото небе, че и по-нагоре: „Боже мили, изгоря ни душата!“

Еманация на гореказаното е безусловно и страшното, смразяващо кръвта изречение: „Ще дойдат норвежците и ще ни вземат децата!“

Отговор на тази крещяща глупост, заразила значителна част от народа ни със силата и ефективността на китайски коронавирус, е филмовата трилогия на Генка Шикерова „Социалната война“, която следва по-долу.

Който има очи и уши, да гледа, да слуша и да мисли, а който няма с какво да мисли, какво пък - нека тъне в неандерталската си дупка на невежеството, защото – както казваше един мой колега: „Акълът не е като онази работа, та да го вкараш на някого“.

(Павел Николов)

СОЦИАЛНАТА ВОЙНА

ЧАСТ 1. ДЕЦАТА НА НОРВЕГИЯ


ЧАСТ 2. ПРОПАГАНДАТА


ЧАСТ 3. БЪЛГАРИ В НОРВЕГИЯ


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.