четвъртък, февруари 13, 2020

„Разкажи ми приказка“ – втори сезон

Мисля, че и друг път съм казвал – не съм любител на сериалите.

До към третата серия ме държат, след това ми стават скучни и повечето даже не ги гледам до края.

Но не винаги е така.

За първия сезон на „Разкажи ми приказка“ („Tell Me а Story“) вече писах по-миналия декември в блога, даже още преди да догледам сериала до края.

И като го догледах, зачаках с нетърпение втория сезон.

Той дойде, изгледах го и сега… чакам третия сезон (авторите обещават, че ще има такъв).

При втория сезон също са интерпретирани в съвременни версии познати на всички ни класически приказки.

И сега отново се е получил един интересен трилър, който не следва буквално сюжета на оригиналите, изпъстрен е с много странични нови сюжетни линии, но е завладяващ, не доскучава нито за миг и оставя у зрителя удовлетворението, че не си е загубил напразно времето с гледане на нещо несъществено.

И така (без да разказвам подробности, че няма да ви е интересно, ако гледате сериала):

“СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“

Спящата красавица всъщност спи в преносен смисъл: обезобразена от взрив популярна певица се е затворила в дома си далече от хората и изкуството.


Принцът, който ще я целуне накрая и който ще ѝ даде смелостта да се появи пак пред публиката, е нейният симпатичен телохранител; той трябва да открие също така кой е заложил бомбата под колата на певицата, и нещо повече - кой отново ще се опита да я убие, този път може би успешно.



“КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ“

Звярът с розите е писател, тежко обременен психически от злощастен инцидент през детските си години.


Красавицата е негова пленница, окована във вериги.


Тук обаче авторите на филма са решили да ни изненадат: звярът се озовава на мястото на красавицата, веригите са вече на неговите ръце.


Красавицата се оказва не по-малък звяр от звяра, а истинският екшън все още предстои.



“ПЕПЕЛЯШКА“

Мащехата на Пепеляшка няма две дъщери, а двама синове, единият от които – още един авторски обрат! – ще се окаже носител на голямото зло – майка му е вода ненапита в сравнение с него.


А Пепеляшка, като в приказката, ще трябва да се пребори за своето щастие и за своя принц – и ще го направи, защото каква приказка е това, ако не завърши с щастлив край.


И понеже ще се намери някой да каже: "А трейлър!", ето ви и трейлър...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.