неделя, април 10, 2022

ПОСЛЕДНИ СНИМКИ

Бони Паркър и Клайд Бароу обичат да се снимат.

Има най-различни техни снимки, най-често са само двамата, понякога са поотделно, а не рядко и с други хора.

Тази малка колекция, събрана от VINTAGE EVERYDAY е интересна с това, че снимките са правени някъде през пролетта на 1934 година.

На 23 май същата година Бони и Клайд пътуват с кола по селски път към имението на Айви Метвин, баща на техния съобщник Хенри Метвин (на предпоследната снимка вдясно), с когото трябва да се срещнат там.

Малко преди да пристигнат, двамата виждат спрян на пътя камиона на Айви Метвин (което по-късно ще породи редица конспиративни теории), Клайд Бароу намалява скоростта (според друга версия – спира) и тогава върху колата се изсипва ураган от куршуми (за любителите на статистиката: 167 куршума надупчват автомобила и телата на пътуващите в него) – четирима рейнджъри и двама полицаи са се притаили в храстите и не пропускат дългоочаквания удобен момент.

Така че това са всъщност последните снимки на известната двойка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.