неделя, март 06, 2022

НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И „СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ“

АВТОР: АЛЕКСАНДР НЕВЗОРОВ; ОТКЪСИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО „НЕВЗОРОВСКИЕ СРЕДЫ“ НА РАДИО „ЭХО МОСКВЫ“

ПРЕВЕЛ ОТ РУСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

Всеки путинист сега, гледайки руините на болниците и хилядите трупове, ще казва, че това е фейк, че са го измислили тези от НАТО, че са подготвили нападение срещу Русия и са заснели тези кадри. Този мощен механизъм е изграден, той работи.

Тук мога да си припомня (много уместно): имало една компания от знаменити немски богати старици (родственици на военните производители), които били реални привърженички на Хитлер, останали такива през цялата война и даже след неговото изчезване. Това бил тогавашният богат, сериозен, светски германски бомонд, който пазел вярата си в Хитлер. И стариците така и не искали да признаят, те били уверени, че СС и армията не може да са вършили беззакония, че само са освобождавали от комисарите и ционистите.

И ето че американците, няколко месеца след войната, събрали и много комфортно доставили тези мили старици в концлагера Аушвиц. Развели ги по цялата територия, дамите се разходили, надникнали в пещите, там било задръстено с обгорели човешки крайници. Те огледали всичко и задали въпрос на изумените американски генерали: - Тази декорация специално за нас ли я направихте, или имате и други зрители? - Вие лъжете, вие разполагате с много развито кино – казала една старица с лорнет. - Всичко това е направено в Холивуд, на нас ни е ясно, и сте го докарали тук специално, за да опорочите паметта на фюрера и немските войници, но нас не можете да ни излъжете!“

Така че да си губете времето в разговори и убеждаване няма смисъл, тях животът ще ги научи да се ориентират в нюансите на това кое е истина и кое лъжа“.

***

Оля [1], мога да ти кажа едно потресаващо нещо. Знаеш ли кой е въвел термина „специална операция“ в повсеместна употреба. Това е „Отряд 731“. Той бил отряд от яповски медици, които се занимавали в концлагерите с разрязване на живи хора и отстраняване без упойка един след друг орган на тези живи хора, за да видят как протича агонията, как изклежда умирането, отстраняването на кои органи действа на хората най-бързо. Той бил отряд, който заразявал с гангрена, с язва, с чума, с холера, а след това мерели времето на агонията, времето на кончината, времето на гниенето на крайниците. Това е много известен отряд от медици, който се прославил с тези престъпни опити.

Заедно с това в концлагерите правели, разбира се, и обикновени операции, те се наричали „операции“, но тези, които правел „Отряд 731“, се наричали „специални операции“. Така че това също, бих казал, е знаково название. Ще видим, че Мордор [2] има отлични учители и в общи линии много ясни ориентири.

2 март 2022 година

БЕЛЕЖКИ

1. Журналистката от „Эхо Москвы“ Олга Журавльова.

2. В случая: Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.