понеделник, декември 17, 2018

Сбогом, Кириле!

АВТОР: СЕРПОМ ПО, „ТЕЛЕГРАМ“

ПРЕВОД ОТ РУСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

Това е. Всичко свърши.

Автокефалията на украинската църква е факт.

Нищо не помогна. Наричаха ги от Москва „разколници“. Бяха съвсем сигурни, че не всички „местни църкви“ ще ги подкрепят. Ежеха се на Константинопол. Оплакваха се напоследък на Римския папа (връх на безсилието).

Никакъв ефект.

Сега ще започне борба за собствеността. И за постепенното изтласкване на църковната Москва от Украйна. Виновна за всичко е войната, войната и още един път войната. Дошла на украинска земя изпод звездата на Кремъл.

Сега с Крим, но без църква в Украйна. Ама вие не сте го мислели така?! Не сте го искали? Но го получихте. Показаха ви къде ви е мястото. Показаха ви, че сте го искали. А сега - добър апетит!

Едновременно с това украинската автокефалия е падение за патриарх Кирил. Неговото време на поста началник на Руската православна църква свърши. Той претърпя поражение и ще си замине.

Не веднага. В Москва няма да свалят Кирил веднага - няма да дадат повод да се мисли, че са признали своето поражение в Украйна. В Москва винаги постъпват така.

Следващ патриарх ще бъде Шевкунов (Тихон) - близък до Путин, негов личен „дух“, от май 2018 година митрополит и манастирски наместник. Той вече е застинал на старта.

Главен победител от разгрома на Кирил в Украйна е Шевкунов (на снимката горе - бел. П. Н.). След време ще стане патриарх и Руската православна църква ще пропадне още повече.

Сбогом, Кириле! Да издухаме нанопрахта (намек за един скандал с патриарх Кирил - бел. П. Н.). Друго няма какво да си спомним.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.