понеделник, юни 20, 2022

НАЙ-ГОЛЯМАТА ПУРА В СВЕТА, 1924 ГОДИНА

ИЗТОЧНИК: VINTAGE EVERYDAY

ПРЕВЕЛ ОТ АНГЛИЙСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

Тази стара снимка показва Марджъри Евънс (шотландска художничка – бел П. Н.), висока 6 фута (1.83 метра) и тежаща 250 паунда (93,31 kg), която пуши най-голямата пура в света на Националното тютюнево изложение (National Tobacco Exposition) през 1924 година в Ню Йорк.


По това време употребата на пури е страстна, като американците изпушват около 4 милиона тона пури годишно. Но и с показаната тук пура от 5 фута (1,52 m) и 40 паунда (14,93 kg), която пуши жена, пушенето на пури остава чисто мъжко занимание.

Но по-старият, мъжкият образ на пурата, не може да се конкурира с модерната и често женска мистика на цигарите. Насочвайки се към жените, производителите на цигари отбелязват почти удвояване на употребата им от 1924 до 1939 година, докато консумацията на пури на глава от населението намалява с почти 35 процента за същия период.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.