петък, септември 24, 2021

ДЕЙВИД КРОНЪНБЪРГ ЦЕЛУВА МЪРТВИЯ ДЕЙВИД КРОНЪНБЪРГ

ИЗТОЧНИК: DISGUSTING MEN

ПРЕВЕЛ ОТ РУСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

Режисьорът Дейвид Кронънбърг (“Мухата”, “Гол обяд”, “Видеодром”) засне късометражен филм със заглавие “Смъртта на Дейвид Кронънбърг”, където целува студения труп на Дейвид Кронънбърг. Филмът е създаден спонтанно и за се превръща за него в екзистенциално самопознание.

Идеята за късометражката подхвърлила (при това буквално, във вид на “труп”) групата за специални ефекти от компанията “Black Spot FX”. Заедно с Кронънбърг тя работила над четвъртия сезон на хорър сериала “Slasher”. Специалистите направили и реалистично копие на тялото му и го връчили на режисьора като подарък. А той толкова харесал това, че решил да си направи експеримент със собствения си страх от смъртта.

Кронънбърг откарал “трупа на Кронънбърг” вкъщи и го положил в леглото на дъщеря си Кейтлин. След това двамата заедно заснели ритуал на прощаване със самия себе си като мъртвец. С това семейството се опитало да приеме смъртта на съпругата на Дейвид, който починала през 2017 година. “Да можеш да целунеш своя труп, е без всякакво съмнение фантастика. Всички имат нужда от това. Всеки трябва да има труп, направен от “Black Spot FX” - признава режисьорът.
Дейвид, който починала през 2017 година. “Да можеш да целунеш своя труп, е без всякакво съмнение фантастика. Всички имат нужда от това. Всеки трябва да има труп, направен от “Black Spot FX” - признава режисьорът.

Филмът обаче не е просто едно видео. Той е и незаменим токен (NFT), който беше продаден на търга “SuperRare” със стартова цена 57 хиляди долара...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.