понеделник, юли 09, 2018

За лустрацията

Лустрация „на две скорости“ обсъдила „Демократична България“!

Хора без работа.

Какви две скорости, какви пет стотинки - та нали цялата лустрационна скоростна кутия отдавна вече е излязла от строя и лежи на бунището, намерили се сега клошари да я измъкнат оттам, да ровят в нея и да се готвят да превключват зъбчатките с изронените зъбци: дело, обречено на провал.

За да се случи подобно благо нещо - като се има предвид, че всички останали ще бъдат против - на демократите им е необходимо пълно мнозинство в парламента и пълно мнозинство в министерския съвет - без тези две условия никаква лустрация не е възможна.

Но подобно щастие няма изглед да ги споходи в този техен нов-стар вид най-малко през близките двадесет години.

Дотогава всички бивши щатни служители на Комунистическата партия и бивши доносници на Държавна сигурност ще са или при Създателя, или ще имат нужда от някой, който да им сменя памперсите.

Няма да има обекти за лустриране.

На тяхно място, да, ще са техните деца и внуци (те и сега някои вече са!), но те - уви! - няма да попадат под клаузите на лустрационните правила.

Отдавна мина времето, когато от тази трънка можеше да изскочи заек.

Онова време, когато наистина имахме пълно мнозинство и в парламента, и в министерския съвет!

Помня обаче как точно тогава ръководството на Координационният съвет на СДС в Ихтиман беше атакувано и превзето с процедурни хватки от бивши щатни служители на Комсомола (младежката организация на Комунистическата партия!) и техни приятели.

Няколко души алармирахме за това централното ръководството на СДС в София, обърнахме се лично към Васил Гоцев, който отговаряше за Софийска област, с настояване да се вземат мерки по случая, при което големият демократ и антикомунист Гоцев реагира веднага... като си премести онази работа от единия крачол в другия.

Та значи - по онова време, когато имахме пълния потенциал да извършим пълна лустрация, не ни беше грижа, че вълкът се намества в собствената ни кошара, та сега ли, когато същият този вълк е изпоял вече всичките агнета, ще направим нещо.

Сега вече е късно за китка.

С подобни залъгалки „Демократична България“ може да предизвика ерекция единствено у сините „бетонни глави“.

Но само с бетонно твърди привърженици по време на избори се вземат четири-пет процента най-много.

А пет процента лустрация не правят.

Вместо да се заемат с партийно строителство, че нещата по места са се скапали тотално, демократите се занимават с плашене на гаргите.

Жалко...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.