събота, юли 28, 2018

Мъжаги, странни жени и руска връзка

Мъжагите у нас могат да бъдат спокойни.

Традиционните семейни ценности бяха спасени.

Спаси ги Конституционният съд.

Ето защо жената все така трябва да си знае традиционната роля: пере, чисти, готви, гледа децата, а вечер задължително разтваря крака в леглото.

Традиционната роля на мъжагата е, разбира се, друга: гледа мач, боде от салатата, пийва от ракията, а за разнообразие може да използва жена си за тъпан, ако не е изпълнила някое от горните си традиционни задължения.

Гарантирано от Конституционния съд!

Най-идиотското в цялото положение е това, че жените Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Кети Маркова, Мариана Карагьозова-Финкова и Таня Райковска до една гласуваха срещу документ, който защитава жените от домашно насилие.

Живеем в страна на абсурдите, уви.

Има обаче и една друга, още по-идиотска страна на въпроса, която остава малко скрита от погледа.

Доближаваме се до Русия!

Там, както е известно, промениха наказателния кодекс, извадиха домашното насилие от състава на криминалните престъпления и сега, и да се изпикаеш насред улицата, и да съдереш жена си от бой, те съдят там по един и същи параграф - „хулиганство“.

Поради което Русия е разбираемо против Истанбулската конвенция.

Поради което пък е разбираемо защо Светият синод, БСП и патриотите са против нея и защо вдигнаха такава олелия около нейното ратифициране.

Тези никога няма да вземат решение, което не съвпада с линията на Кремъл - пъпна връв, какво да се прави.

Ако си спомняте, Светият синод и БСП първоначално бяха за конвенцията, градската софийска организация на БСП дори излезе със специално решение за нейната подкрепа, а Нинова даде съгласието на партията си пред ПЕС.

Но Русия каза "не" и те обърнаха палачинката.

И как хитро преметнаха Бай Туй, знаейки, че вдигне ли се малко по-силен шум, той също обръща палачинката.

Бай Туй, който не блести с особен интелект, се хвана на въдицата, изтегли от парламента конвенцията, джироса я на Конституционния съд, а там предварително беше ясно какво ще стане.

Наредихме се по въпроса в една редица с Русия.

А да - и с Таджикистан...

-------------------------

ДОБАВКА: Тук можете да прочетете особеното мнение на конституционния съдия Филип Димитров: ОСОБЕНО МНЕНИЕ НА ФИЛИП ДИМИТРОВ.

А тук особеното мнение на конституционните съдии Румен Ненков и Георги Ангелов: ОСОБЕНО МНЕНИЕ НА РУМЕН НЕНКОВ И ГЕОРГИ АНГЕЛОВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.