понеделник, септември 03, 2018

Скоро и без Армения

НАПИСАЛ: АЛЕКСЕЙ МЕЛНИКОВ

ПРЕПРАВИЛ ОТ РУСКИ: ПАВЕЛ НИКОЛОВ

С публичното си поздравление за Кочарян, бившия президент на Армения, крайно непопулярен в страната, Путин издаде своите намерения.

Не трябва да се заблуждаваме. Путин и неговите подчинени ще подкрéпят Кочарян и в негово лице корумпираната система, срещу която се изправи арменският народ.

Защото арменската корумпирана система е приятел и съюзник на руската корумпирана система. Арменският и руският народ не влизат в сметката, демокрацията не влиза в сметката – корумпираните режими нямат нужда от нея.

Предложението да бъдат приети промените в Армения и да се градят отношения на основата на тези промени, не се харесва на властите в Кремъл.

Те се усмихват на Пашинян, правят се, че всичко е нормално, но при това, ако се съди по някои признаци, действията срещу избора на арменския народ са вече предприети.

Затова ще подкрéпят Кочарян. А арменският народ, разбира се, няма да приеме това – и като следствие руските граничари след време ще си отидат, и руската база ще трябва да бъде премахната, и всичко ще завърши с отчуждение – не с народа на Русия, а с властите в страната.

Грузия и Украйна не послужиха за пример. Сега ще се заемат с Армения, като заложат не само на битата карта Кочарян, но и на захвърлената на бунището система.

И Путин няма да постигне нищо с Кочарян в Армения, както не постигна нищо с Украйна и Грузия.

Ще има още един провал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.