сряда, август 01, 2018

Да се обяснява на Сульо и Пульо е безсмислено

Гледам, Огнян Минчев е написал една статия, в която развива тезата, че привържениците на Истанбулската конвенция не били обяснили добре на народонаселението какво представлява този документ и затова претърпели провал.

Ами не е вярно.

Писа ли се и каза ли се, например, къде ли не и от кого ли не (даже и аз го написах в този блог), че думата „джендър“ означава „ролята, която се очаква да играе мъжът или жената в една социална обстановка“.

И нищо повече!

Питайте обаче сега Сульо и Пульо какво означава „джендър“ и ще чуете недвусмислени отговори от една дума: „педерест“, „обратен“, „травестит“, макар че в определението на въпросното понятие изобщо няма такива съставки.

Как да накараш Сульо и Пульо, които даже не са си направили труда да прочетат Истанбулската конвенция, но имат компетентно мнение за нея, да схванат поне горното изречение, обясняващо що е това „джендър“

Ами то на тях им звучи като изречение на китайски език.

Сульо и Пульо са като Людоедката Елочка на Илф и Петров - знаят една шепа думи и не си правят труда да градят от тях изречения.

Кажеш ли им нещо с изречение, започват да се потят като налапали цяла люта чушка, но ако им кажеш нещо с една дума, па била и невярна, веднага усвояват думата и тя им става агитационен плакат.

А в България Сульо и Пульо са мнозинство.

Както знаем, младите, кадърните, мислещите, способните хора бягат от страната ни.

И правилно правят!

Сред Сульовците и Пульовците за тях няма място, защото ще бъдат наритани, смачкани, стъпкани, обявени за безродници и продажници.

Само защото си позволяват да мислят извън „традиционните ценности“, понятие, което в 21 век звучи парадоксално, но за Сульо и Пульо е светая светих.

Та, при условие че народонаселението ни е в мнозинството си сульопульовско, несериозно ми изглежда обвинението на Огнян Минчев, че не е било обяснено добре за Истанбулската конвенция.

Обяснено беше.

Но обяснението увисна във въздуха.

И сульопульовщината победи...

-----------------------------------

БЕЛЕЖКА: Популярния плакат "Rosie the Riveter" ("Роузи нитовачката") съм поставил горе, защото е добра илюстрация за необходимо излизане извън рамките на джендъра, когато обстоятелствата наложат това. Единствено идиот може да види тук "трети пол". Който все пак се съмнява само поради видяното, да намери и да прочете историята на плаката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.