събота, юни 10, 2017

Александр Невзоров за Тръмп и глобалното затопляне

Руският публицист Александр Невзоров смята, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да е взел решението за излизане от Парижкото споразумение за климата, защото е получавал противоречива информация за глобалната затопляне.

Съответното мнение прозвуча в ефира на „Ехото на Москва“ („Эхо Москвы“).

„На Тръмп, като на всички политици – а политиците не се отличават с интелект – разбира се, са му замаяли главата, защото в едното ухо му нашепват за глобалното затопляне, а в другото ухо му нашепват за глобалното застудяване. И ето че тези два информационни потока се срещат в мозъка на нещастния Тръмп, смесват се и ако сте следили внимателно американския президент по време на пресконференции или по време на някой прием, косите му през цялото време мърдат, а това е резултат от вътрешния вятър“ - каза той.

Невзоров също така сподели виждането си глобалното затопляне.

„Лични някакви впечатления по тази тема не бих могъл да имам, защото трябва да се изследва задълбочено климатът, да се разбира климатът, да се разбират всичките геофизически процеси и тогава да имаме смелостта да говорим по тази тема. А всичко, което предполагат авторитетните хора по този въпрос, е до такава степен разнородно, до такава степен е противоречиво, че успяха вече да объркат всички“ – отбеляза публицистът.

„Вие знаете, че когато има някакъв важен въпрос и по този важен въпрос се съберат хиляди мнения, става същото като с вашата любима история, нали? Ние разбираме, че колкото повече историци работят над някакъв въпрос, толкова по-малко реално е да разберем нещо за това какво е станало, защото тези мнения, тези безкрайни изходни продукти на историците се натрупват върху някакво явление, върху някаква фигура и ние вече никога няма да можем да различим даже контурите на тази фигура. Съща е историята и с глобалното затопляне и глобалното застудяване. Колкото повече авторитети се опитват с огромна страст да ни ги обяснят, толкова по-малко разбираеми стават те“ – резюмира Невзоров.

Източник: "Обозреватель"

Превод от руски: Павел Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.