понеделник, април 06, 2009

Да се наредиш до големия

Мечтата на джуджето е да си намери великан, до когото да се нареди, че да не изглежда чак толкова джудже. Така, ако не друго, мисли си джуджето, ще добие вид на най-голямото джудже от всички други джуджета, както се казваше в стария лаф за съветското джудже. И не става въпрос, разбира се, за джуджета като тези от „Снежанка и седемте джуджета”, а за едни други джуджета.

Така, да речем, президентът Първанов се нареди до Хилари Клинтън. Цяла седмица бяхме облъчвани медийно, че държавният секретар на САЩ ще посети световния (?) енергиен форум, който трябва да протече под президентската егида. После се оказа, че Хилари Клинтън даже и не знае за това. Но през въпросната седмица на пропаганда никой от Президентството не опроверга лъжата. И в съзнанието на много хора се запечата невероятна картина: Хилари Клинтън идва на крака при Георги Първанов.

Сега пък Сергей Станишев се нареди до Барак Обама. Още неуспял да се върне от Прага, премиерът уведоми журналистите, че е поканил американският президент на посещение в България (нищо лошо дотук) и че (забележете обаче!) това е възможно да стане още до края мандата, който има неговият кабинет. За всеки здравомислещ е ясно, че подобна възможност е от сферата на фантастиката, но подети от пресата, думите на министър-председателя ще стигнат до мнозина и все в нечие съзнание все ще се запечата невероятната картина: Барак Обама идва на крака при Сергей Станишев.

Ех, джуджета, джуджета…


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.