неделя, април 19, 2009

Бойко Борисов улучи десятката

Ако имаше състезание кой от политиците ще си направи най-добра предизборна реклама по време на великденските празници, Бойко Борисов щеше да грабне лавровата клонка.

Казал той, че когато ГЕРБ дойде на власт, Разпети петък няма да бъде работен ден. И, естествено, е ударил в десятката. Не, разбира се, защото „българинът е вярващ”, както обяснява Бойко, тъй като повечето „вярващи” българи пълнят църквите само по време на Рождество и Възкресение, главно заради сеира или защото днес е модерно да си вярващ (Гоце Първанов също беше на великденска служба!), а защото е напипал една тънка струна в душата на съвременния българин: да има как да кръшне по какъвто и да е повод от работа. Не че и сега не го прави: в петък следобед отидох за нещо до кметството на града, но уви – рано-рано му бяха ударили катинара. Та затова казвам, че Бойко се е проявил в случая като отличен стрелец – сега ще го заобичат и някои истински религиозни хора, но и мнозина от коледно-великденските вярващи люде.

Забележка: Ред е на Станишев. Дано вземе и обещае за почивен ден деня на апостолите Петър и Павел, че да се уредя с имен ден, през който да не ходя на работа!


Снимка: Булфото


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.