петък, април 03, 2009

Не само нашите са хвърлили око на интернета

Прехвърляйки чуждите издания, попаднах в беларуския независим информационен портал SVABODA.NET на следното интересно заглавие – "ФІЛАРЭТ ПРА ІНТЭРНЭТ" ("Филарет за Интернет"). Ето какво четем там:


"Необходимо е активно регулиране на Интернет-съдържанието на законодателно равнище" — заявил митрополит Филарет на среща на Александър Лукашенко с членове на Синода на Беларуската православна църква. Във връзка с това, както отбелязал предстоятелят на Беларуската првославна църква, за Беларус можело да бъде полезен опитът на Китай. «Китайският опит е интересен с това, че отговорността за използването на Интернет не е възложена на държавата, а лежи на тези, които дават достъп до мрежата» - казал митрополитът. Според него «Интернет, който е разкрита врата към света, притежава могъщо влияние върху съзнанието на хората».


Пък ние, наивниците, си мислехме, че само министър Миков и компания са обзети от маниакална любов към интернета. А то я какви мисли се въртели в главите на беларуските земни наместници на Дядо Господ. Добре че нашите синодални отци в момента са заети да глозгат кокалите на просветния министър заради религиозните символи и вероучението, защото току виж и те започнат да припяват някоя благочестива и богоугодна ария на интернет тема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.