сряда, април 29, 2009

Принцеси

Ако мислите, че в училище винаги се занимаваме със сказуеми и подлози, формули на Виет и Питагорови теореми, таблици на Менделеев и атомни тегла, климатични пояси и какви ли не още скучнотии, от които (особено ако е шестият час и отвън слънцето препича през прозорците) направо заспиваш, сериозно се лъжете.

Понякога се занимаваме и с много по-интересни неща.

Днес учениците от моя клас например правиха в часа по домашен труд при госпожица Тодорова принцеси. И понеже точно по това време нямах час, озовах се там и аз.

Цялата афера протече на два етапа.


Етап първи:

Приготвяне

Госпожица Тодорова показва като как стават тези работи.


Кой сериозно.


Кой с усмивка.


Момчетата не остават по-назад от момичетата.


И аз се правя, че правя нещо.


Да се изпече до леко златисто!


Едно малко клипче.


Етап втори:

Ядене

Вкуснооооо!


Без думи.


Ние сме най-гладни.


Аз - да не остана назад.


Госпожица Тодорова е много доволна.


Послепис: Следващия път учениците ще правят овчарска салата. Само че тогава ще имам час. Както казва лисицата от "Малкият принц": "В света нищо не е съвършено".

Послепис втори: Продуктите, от които са направени моите принцеси и принцесите на госпожица Тодорова, са наши, а не на учениците. Казвам го, за да не речете: "Ей, тези гладни даскали са излапали сандвичите на децата!"


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.