сряда, юли 01, 2009

Лешек Балцерович и още нещо

Ако не сте гледали професор Лешек Балцерович по RE:TV в "Булевард България", пропуснали сте много. Но пропуска можете да поправите от архива на телевизията.

Аз искам да се спра само на един фрагмент. Иван Бедров припомни как преди двадесет години бившата комунистическа партия агитираше предизборно за "плавен преход" и плашеше хората с "шокова терапия" (специалитета на Балцерович). Тази партия спечели изборите, завърши Иван Бедров.

- А България спечели ли? - попита Балцерович и въпросът му беше реторичен.

Още по-реторичен е той за нас. Помним Лукановия провал, помним провала на Жан Виденов, сега сме свидетели на Станишевия провал. Все една и съща игра на едни и същи хора, при която обаче печелят те, а България не печели.

И сега същите тиквеници напират пак да управляват. Брадва! По-остра от тази, разсичаща самолета-макет в мизерното им клипче, което от паника, че ще загубят властта, започнаха да лепят и по училищни сайтове. Брадва! Брадвата на бюлетина № 19!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.