четвъртък, юли 02, 2009

Голямата и малката промяна на Сергей Станишев

Специално за „Борба”. Сергей Станишев, лидер на БСП: „БСП има управленския опит да реализира голямата промяна на България”


Това четем в сайта на Сергей Станишев, който вече се измъкна от мъртвата хватка на хакерската атака. И си мислим: след като Сергей тепърва ще реализира „голямата промяна”, какво е правил през досегашното си четиригодишно управление? Ами как какво: реализирал е „малката промяна”! (Иначе би трябвало да заключим, че просто четири години е играл джобен билярд!!)

Това обаче ни напомня (поне паронимично) една концепция на Тодор Живков (негова ли?) за „голямата” и „малката правда”. „Малката правда” беше, че социализЪма (така го произнасяше Тодор Живков!) понакуцва (тоест не върви по начина, описан в учебниците), но затова пък „голямата правда” означаваше, че - въпреки „малката правда” - комунизЪмът е неизбежен.

И лафовете им същи, и манталитетът им същият, и вредността им за България – същата! Един ни правеше на идиоти с „големи правди”, друг ни пробутва „големи поромени”!

Благодарим обаче, Сергей Дмитрич, и за „малката промяна”! Излезе ни през носа. А за „голямата” ще направим всичко възможно да ти вържем ръцете!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.