четвъртък, юли 16, 2009

Вежди Рашидов като шампион

На два пъти (по радиото и по една телевизия) имахме честта да слушаме интервюта с Вежди Рашидов, бъдещия министър на културата. Сигурно интервютата са били повече, за повече медии, но нали не можем да огреем навсякъде. Та и в двете интервюта Рашидов така завъртя нещата, че заговори за себе си, за своето величие, как получил наскоро някаква награда, което го правело, цитирам дословно, „световен шампион по култура”. Пък – о, разочарование! – никой не му изръкопляскал, иначе казано – медиите не му обърнали внимание.

При тази вест ние се приготвихме веднага да изръкопляскаме, но си спомнихме как преди време знаменитият (?) скулптор удари полицай, защото му направи забележка за неправилно паркиране. И – отлагайки овациите - се попитахме: когато Рашидов смачка носа на полицая, световен шампион по култура ли беше, или по нещо друго?

Я стане, я не стане нещо с новото правителство, но в Министерството на културата със сигурност ще има майтапи!


Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 25 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.