петък, юли 24, 2009

Като няма МИС, няма бис

(отворено писмо на един селянин от Северна България до Бойко Борисов)


Бойко,


Изложи се, мойто момче, страшно се изложи. А аз търчаха и гласувах на изборите за тебе. Че и трима комшии убедих също да гласуват за тебе. Десет кила ракия ми изпиха, докато кандисаха. Но виках си: не ги жаля, за наш Бойко нали са! Жената нещо се опита да каже, ама бързо влезе в правата вяра (виж народната приказка за топуза).

И сега какво? Пълно разочарование! Да вземеш ти и да закриеш Министерството на извънредните ситуации!! Ама с какъв акъл, бе?! Кой сега ще ни предупреждава, че през зимата ще има виелици, та да си кротуваме у дома, а през лятото, че ще валят дъждове и ще се святка, та да не стоим под високи дървета? Ние и без това си го знаем, ама друго е да усетиш държавната грижа, дошла от най-високо място и стигнала чак до нас на крилете на радиовълните.

За бой си, Бойко! Язък, че гласувах за тебе! Но ти казвам отсега, та да си го знаеш за другия път: като няма МИС, няма бис (ит.)! Ще гласувам за Яне Янев. Той целият си е една извънредна ситуация.


Подпис (не се чете)


Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 25 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.