вторник, юли 14, 2009

Революция или стълба, която води надолу

Революционни бяха наречени намеренията на ГЕРБ да въведат „нов модел” в работата на парламентарната си група. А именно:


1. Да се спре „парламентарния туризъм” (напускането на дадена парламентарна група и преминаването към друга или образуване на нови парламентарни групи).

2. Да се спре гласуването с чужди карти.

3. Да се отзовават депутатите при три безпричинни отсъствия или гласуване с чужди карти.


Добри намерения, но както знаем – пътят към ада е постлан именно с добри намерения. Подписаната от депутатите на ГЕРБ декларация за спазване на горните правила не е правен документ и нарушаването й не води до никакви императивни последствия за нарушителя. Декларация от подобен род направиха и депутатите от НДСВ, когато поеха управлението след обещаните от Симеон Сакс Кобург и Гота „800 дни”. Естествено, не я спазваха.

В началото на въпросното управление депутатите си раздадоха и „Приказка за стълбата” на Христо Смирненски. За да помнят откъде са започнали и за какво са избрани. Естествено, не я прочетоха. Изкачиха се по стълбата, която ги поведе нагоре и се почувстваха „принцове по рождение”. В резултат обаче се получи „нагоре по стълбата, която води надолу” (по Кауфман). И днес са на политическото бунище.

Да се надяваме, че депутатите от ГЕРБ (а и всички останали) ще имат предвид това.


Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 25 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.