вторник, септември 20, 2016

В света на мълчанието (не по Кусто)

Чаках да реагира външното ни министерство (не министъра във Фейсбук).

Не реагира! (Ако все пак съм пропуснал, поправете ме.)

Чаках да реагира министър-председателят, който напоследък показва изключителна загриженост за територията на страната ни.

Не реагира! (Ако все пак съм пропуснал, поправете ме.)

А ето какво се случи.

Един руски „лапот“ (което на български ще рече „цървул“) си позволи да каже от екрана на БНТ следното:

Има и видео, но дадох отгоре снимка, защото видеоматериалите имат странните навици да изчезват понякога и не зная дали няма да ес случи същото и с този:


Скандално не, ами свръхскандално, откъдето и да го погледне човек, защото това не го казва някой впиянчен руски мужик, а руски политик и то от управляващата партия на Путин (пък тези, като нашите гербери, не говорят неща, които не ги мисли и техният партиен бос).

Затова на руският посланик най-малко би трябвало да му се връчи протестна нота (или каквато е там процедурата, не съм много запознат с протокола).

А министър-председателят да подскочи като ужилен - високопоставен руски политик (вече депутат!) прави изявление, визиращо посегателство върху българската териториална цялост..

Само че – от умрял писмо.

Във велико мълчание са потънали и нашите велики патрЕоти, като дълбоководни риби мълчат!

А ако все пак се обадят плахо, то е така:


Това е: обичат своята родна България патрЕотите, но по-обичат Русия: ако има как, с парцалите ще ни продадат на руснаците.

За да не ни купят американците.

Според техните - на патрЕотите - налудничави фантазии, разбира се, защото още от времето на Алеко Константинов (вижте „До Чикаго и назад“, случая на митницата), та до ден днешен, 99.99% от американците изобщо не знаят „де е България“.

Камо ли да искат да я купят…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.