събота, юни 18, 2016

Църковници

Църковниците винаги са ми били безкрайно „симпатични“ с две неща: първото е избирателното четене на Библията, второто е постоянното погазване на Божите заповеди.

Казано е в Библията например да не се лъже, ама те лъжат на поразия, под път и над път, та пушек се вдига.

Ето какво са сътворили руските църковници (казвам руските, мислете за българските, от един дол дренки са) във връзка с Вселенския събор, на който РПЦ отказа да присъства (БПЦ – също, но това е друг разбор).


В превод този налудничав текст звучи така:

„На 19-27 юни 2016 година на остров Крит (Гърция) ще се състои Осмия Антипровословен Вселенски събор, след провеждането на който няма да може да се ходи в Православните Храмове, защото всичките ще станат католически, което в никакъв случай не трябва да се допуска, защото католиците са евреи, разпънали Исус Христос.

Ние, православните, в никакъв случай НЕ ТРЯБВА да се обединяваме с предателите на Бога, защото Господ покровителства именно нашата вяра, показва ни нейната истинност чрез мироточенето от иконите та Православните Светци“:

Ще попита тук всеки интелигентен човек: „Кой глупак би повярвал изобщо подобно бръщолевене?“

Не „кой глупак“, а „кои глупаци“ – би следвало да го поправим.

Защото ще повярват мнозина, същите тези, които ходят по църквите не за да разглеждат икони, дърворезба и стенописи, а за да палят свещи и да хранят тлъстите владици.

Защото те са „призваните“ (да вярват), а другите - владиците - са „избраните“ (да дебелеят от тяхната вяра).

Всичко останало е от Лукавия, надянал църковно расо…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.