четвъртък, август 06, 2009

Конспиративно

Не си падам по конспиративни теории и мистерии, но когато мозъкът ми е изпаднал в ленивост, си падам, а много рано сутринта е точно такъв момент. Ето защо лежа лениво в леглото преди сипването на зората и си мисля за… Яне Янев.

Макар че по-късно се отрече от думите си, Румен Овчаров почти в прав текст каза, че партията на Яне е създадена от БСП, или за да помогне на БСП, все тая. Ето ви една мистерия, или конспирация, или конспиративна мистерия, по избор.

Защо обаче Яне Янев играе в друг отбор? Това влиза ли в конспиративния план, или – напротив – бяга извън неговите очертания? По-скоро май бяга!

Ако казаното от Румен Овчаров е вярно (защото може и да не е), явно БСП си е направила сметката без кръчмаря.

А Яне Янев е хитра лисица. Колко му е да извърши няколко прости пресмятания.

Правителството на Бойко Борисов или ще успее, или ще се провали. Ако успее и Яне се е отъркал о този успех, вероятността да попадне в следващият парламент, понесен на крилете на славата, е много голяма. Ако обаче правителството на Бойко Борисов се провали, следващите избори ще протекат при много висока апатия и много ниска избирателна активност, махалото ще се люшне и БСП и ДПС ще се върнат във властта със смазващо мнозинство. При това положение от Яне Янев няма да има никаква полза, напротив – само ще пречи, затлачвайки предизборните послания на бъдещите победители с речевите си недомислици. И ще остане сам воин, когото ниската избирателна активност ще изхвърли да подсмърча извън парламента.

Така че единственият полезен ход на Яне е изглежда да върви със сегашното правителство. Ритвайки кросното на своята създателка.

Може би е така. А може би не. Когато мозъкът се разсъни и излезе от ленивостта, теориите за конспирациите започват да изглеждат доста несериозни. И как да ми е до конспирации, когато ми предстои да боядисвам една врата, а мразя боядисването и в червата си?!


======================

Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 25 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.