петък, август 21, 2009

Случаят Искров с мирис на минало

Случаят Иван Искров ни връща години назад. Когато беше избран за президент Желю Желев. Секунди след избора Желев посочи светкавично своя вицепрезидент – Атанас Семерджиев. Гласуване. Бурни овации. Сълзи в очите, звезди (червени) в косите.

Понесени от вихъра на еуфорията, не се замислихме ние, обикновените избиратели, за какво всъщност става дума. Сега, когато се обръщаме назад, за да погледнем онова време, нещата са повече от ясни. Всичко е било предварително нагласено. По формулата: „Президентът от вашите, вицепрезидентът от нашите”. И вълкът сит, и агнето цяло.

На предварително нагласени намирисват сега и еквилибристиките с Иван Искров. За оставката на Искров като проява на „уважение към законите и висок морал” (Ст. Мавродиев, ГЕРБ) няма какво да говорим, защото уважението към законите и високия морал не попречиха на Искров да приеме незаконния и неморален избор на 28 май. Остава неприятният привкус, че оставката е театрална постановка, а Искров е знаел какво ще се случи в следващото действие. По нататък всичко вероятно ще е като при историята с Желю Желев. Управителят от вашите, подуправителят от нашите. И вълкът сит, и агнето цяло.


======================

Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 27 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.