сряда, август 12, 2009

Много професионализъм

Когато назначиха Цветан Цветанов за вътрешен министър, той беше представен като професионалист. Може и да е такъв, но думата „професионалист” има какви ли не измерения.

Ето - Цветан Цветанов се срещна с осъдените за убийството на Чората полицаи и най-професионално заяви, че прави това, защото всеки можел „да бъде на тяхното място”. Което, преведено на непрофесионален език, означава, че всеки полицай може да те събори на земята, да ти извие ръцете назад, да ти щракне белезниците зад гърба и както си в това безпомощно състояние, да те спука от бой, така че да предадеш Богу дух.

А на мястото на Чората от своя страна също може да бъде всеки: днес някой бандит, а утре – някой, който критикува властта…

Много професионално звучи от устата на вътрешния министър и изказаното убеждение, „че следващата инстанция ще подходи много по-задълбочено, ще анализира всички факти и обстоятелства, за да има действително едно справедливо решение на този казус”. Това, също преведено на непрофесионален език, означава чиста проба наставничество над съдебната система.

Чува се, между другото, че отново ще бъде направен професионален опит да се въведе несанкционирано следене на интернет и телефонията!..

Не започва ли да става много професионализмът?


======================

Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 25 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.