сряда, август 19, 2009

Да пожалим Станишев и Миков

Като види дебелата тояга и като знае, че е сгазило лука, кучето подвива опашка и започва да скимти жалостиво и оправдаващо се.

Така и БСП. Чак жал да ти стане.

Станишев казал, че няма да има бюджетен дефицит през юли, ама имал предвид не юли, ами юни, макар че казал юли – нещо такова ни поднесе бившият министър Орешарски. На това и деца от детската градина няма да се хванат, макар че думите наистина са близки по звучене. Но понеже все пак сме хуманисти (а не комунисти) и ни е жал за Сергей Дмитрич, имаме едно предложение: да си върнем старите славянски имена на месеците. И вече Станишев няма да се бърка – месец „юни” ще бъде „червен” (ударението – на първата сричка), а месец „юли” - „липен”; не звучат никак близко, не могат да се сбъркат.

Бившият министър Миков пък каза от телевизионния екран, че министерството му купило скъпи принтери, които обаче не били толкова скъпи, защото ги пресмятали някак си по-иначе. А не както правим ние, простосмъртните хора: купуваш нещо за 500 лева и то струва 500 лева. Надяваме се широката публика да е схванала правилно, че при определени обстоятелства един принтер от 1500 лева може да струва 300 лева, след което следва да пожали Миков и да си затвори очите. Човешко е.

Важното е прокуратурата да не си затваря очите!..


======================

Забележка: Тъй като на село разполагам с ограничен емтелски интернет и пестя всеки мегабайт, спирам публикуването на коментари в блога си до 27 август, когато ще се върна в Ихтиман. За което се извинявам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.