неделя, март 29, 2009

Един защитник на Паси

„Ако си блогър… ти не си Медия, ти си блог, лично мнение…” – прочетох вчера в един блог, чийто автор се представя като завършил прочута гимназия в София и продължаващ образованието си във Великобритания и Германия.

Да му имам на този и прочутата гимназия, и Великобританията, и Германията! Всички правим грешки, когато пишем, но това „ако си блогър… ти си блог” е същото по смисъл като „ако си зеленчукопроизводител… ти си щайга с краставици” . Става дума вече не за каква да е грешка, а за сериозен проблем на пишещия с лексикалната съчетаемост на думите (учи се в седми клас, „Български език”, изд. „Анубис”, стр. 77). А това, че блогърът „не е Медия” и че „е лично мнение” няма с какво да се асоциира, дори и в хумористичен план, защото в случая нонсенсът е тотален.

Ето защо никак не се учудих, че точно този индивид е седнал да защитава с писанията си Соломон Паси покрай изгубената кауза да се атакуват блоговете, защото не пишат това, което на политиците им се иска. Има, види се, и блогъри, които са раздрусани от „синдрома Филиз Хюсменова”. Поне да бяха грамотни!..


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.