понеделник, март 23, 2009

Кой бърка: „Комерсантъ” или Обама?

Според руския вестник „Комерсантъ” назначаването на генерален секретар на НАТО от Източна Европа щяло да се отрази зле на отношенията на Барак Обама с Русия и ето защо САЩ застанали зад кандидатурата на Андерс Фог Расмусен. „Новите членове на НАТО – пише вестникът, - присъединили се към блока през последните десет години, се застъпват за по-нататъшно разширяване на алианса, преди всичко за сметка на Украйна и Грузия.” Та затова изборът на Щатите паднал на Расмусен: той бил по-сдържан по отношение на разширяването.

Аз пък казвам: да му имам логиката на „Комерсантъ”! То ако работата беше такава, постът генерален секретар на НАТО щеше да е в кърпа вързан не на Расмусен, а на Соломон Паси. Нашите управници не само не са по-сдържани, те и дума не са обелили за разширяване на алианса към Русия, плюс това премиерът ни е бивш (по документи, но по душа?) руски гражданин, а дружбата на президента Първанов с цар Путин е „от векове за векове”.

Някой бърка: или „Комерсантъ”, или Обама…


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.