четвъртък, март 05, 2009

Имоти, а не вяра и почитание на Господа

"Нашият Святейший патриарх и Светият синод на Българската православна църква не зависят и не се подчиняват на Страсбургския и на който и да е друг светски съд, когато става дума за вярата, почитането на Господа и взаимоотношенията на хората с Него" - казал Игнатий, епископ Проватски и настоятел на Българското подворие в Москва, както и викарий на Сливенската епархия на БПЦ, във връзка с решението на страсбургския съд за "двата синода" (виж тук).

Ние пък си казваме: тази мазна епископска калимявка защо се прави на дръж ми шапката (респективно: дръж ми калимявката)? Че то изобщо в този случай не става въпрос за вяра. Но, разбира се, за почитание става въпрос! Почитание към манастирски имоти, свещоливници и прочее, и прочее богоугодни почитания. От които богопомазаните наши владици са надули тумбаци, като да са бременни булки в деветия месец!

Някой тук да вижда вяра, Господ Христос и скромната му свита от бедни юдеи?


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.