петък, октомври 22, 2010

Нов „писателски“ блог


Който следи този блог от стари времена, знае за Писателския кръг - The Writing Circle.

С две думи казано, Кръгът се състоеше от няколко доброволци от Корпуса на мира на САЩ, работещи в България, и моя милост.

По зададена месечна тема (без да е строго задължителна) всеки пишеше по нещо, а написаното публикувахме и коментирахме в блога Friday Night Specials, който – за съжаление – беше с ограничен достъп.

Моите „писателски“ включвания в The Writing Circle можете да видите тук: Втора тема, Трета тема, Четвърта тема, Пета тема, Шеста тема, Седма тема, Осма тема, Девета тема, Десета тема.

Когато двугодишната мисия на доброволците изтече и те се върнаха в страната си, Писателският кръг фактически престана да съществува.

Но шило в торба не стои.

И се подхвана идеята за ново подобно начинание.

И се осъществи.

Вече можем да се похвалим с новия си блог, който е със свободен достъп (Чети, народе!) - No Occupation For A Gentleman.

В общи линии сме все стари муцуни, нови са само двама души.

А в момента се потим над първата задача.

По традиция написаното от мене ще бъде на български и на английски език, като за превода ще продължавам да разчитам на помощта на моите приятели, защото иначе големи смехории ще падат (английският ми е, меко казано, на първоначално школско ниво).

Впрочем, аз вече се отчетох с миниатюрата „Лудостта на пингвина“, в която вплетох с намигане името на моя приятел, колега и участник в старата и новата „писателска“ група Джейсън Ислас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.