понеделник, септември 08, 2014

"Моята страна се побърка"

Андрей Макаревич е един от най-известните руски музиканти, ръководител на създадения през 1969 година и съществуващ и до ден днешен състав „Машина времени“ („Машина на времето“).

В събота Андрей Вадимович представи в студиото на радиостанция „Эхо Москвы“ („Ехото на Москва“) своята най-нова песен „Моя страна сошла с ума“ („Моята страна се побърка“).

Путиноидите не закъсняха да му отговорят и един ден по-късно, вчера, Андрей Макаревич написа в Туитъра: „Унищожиха личния ми сайт, който ми служеше за общуване с моите поклонници. Да се задавите дано! Което не ни убива, ни прави по-силни“.

По-силни...

Няма защо да се съмняваме, че е точно така, че той е искрен.

Макаревич в края на краищата не е Маричков, за да хукне да му окачат ордени бивши ченгета, озовали се на високи постове поради безумието на избирателите.

А ето и песента:

Рождаясь, не выбирают страну И нам вовек не оборвать эту нить Моя страна ушла на войну И я не смог ее остановить Кому власть да сласть Кому тюрьма да сума А я не в силах эту боль превозмочь Моя страна сошла с ума И я ничем не могу помочь И что тут делать И как тут быть Если все отныне вверх дном Не надо нимбы и крылья растить Надо просто не быть г….м И я уверен только в одном Пришла пора выбирать Но если решил не быть г…м И жить легко и умирать И жить легко и умирать И жить и не умирать

Раждайки се, не си избираш страната и никога не ще скъсаме тази нишка. Моята страна отиде на война и аз не можах да я спра. За някога - сладката власт, за някого - мрачен затвор. Нямам сили да превъзмогна тази болка: моята страна се побърка и аз с нищо не мога да помогна. И какво да направиш, и как да живееш, ако всичко е вече нагоре с краката? Не ни трябват ореоли и крила да ни раснат, трябва просто да не бъдеш л...о. И съм уверен само в едно: дошло е време да се избира... Но ако си решил да не бъдеш л...о, и да живееш е леко, и да умреш, и да живееш е леко, и да умреш, и да живееш, и да не умреш...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.