петък, септември 26, 2014

Прост народ, слаба държава

Тази сентенция не е от днешно време.

Още от времето на победилия социализъм е.

Но днес особено можем да смятаме, че ни се е лепнала като репей за магарешка опашка.


Горната „сензация“ плъзна в интернет и възбуни хиляди родолюбиви духове, горещи сърца възпламнаха от възмущение и дива ярост срещу Сара Пейлин, а оттам, разбира се, и към подлите американци, които – откакто съществува рода български – все гледат да му подлеят вода.

Истината обаче е, че въпросното „интервю“ с някогашната губернаторка на Аляска, се появи най-напред в... „Бъзикилийкс“, блог с отношение към истината, фиксирано пряко още в главата му.


Дори обаче да не знае първоизточника, всеки средно интелигентен човек би трябвало да си направи сметката, четейки текста, че един американски политик, при това от не малък ранг, не че и американските политици не говорят простотии понякога, ама трудно ще нареди толкова колосални глупости една след друга по подобие на гербер по време на предизборна кампания пред избиратели от Горно Бучино.

Много се съмнявам дори дали дамата от суровия север знае изобщо къде е България, в което не виждам нищо чудно, макар че ние се дивим на „невежеството“ на американците още от времето на Алеко (справка: „До Чикаго и назад“, случая на митницата), все едно всеки българин знае къде се намира с нищо неинтересуващата го страна Кот д`ивоар.

Много ни се иска и чуждите политици да са като нашите, ама – нъц.

Надниквам от време на време, тероризирайки лошия си английски, в профила на Сара Пейлин (слабост не към нея толкова, колкото към Аляска, дошла от детството ми с разказите на Джек Лондон) и държа да ви кажа, че тази жена е с много летви над повечето кандидати за депутатско кресло, които бъкат в момента от телевизора да ни убеждават как ще ни оправят.

И те наистина ни оправят след това.

Изодзад.

Защото, както написах и в заглавието: прост народ, слаба държава.

А ние нека си мислим, че Сара Пейлин е проста…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.