събота, февруари 28, 2009

Парламентарните избори - като тези в Раковски ли?

Частичните избори в община Раковски възпроизведоха познати до болка изборни хватки за печелене на гласове, с които уж всички не са съгласни, но като че ли никой май няма намерение да направи нещо, за да ги няма. А именно (с цитати от вестник "Дневник"):


1. Купуване на гласове ("В деня за размисъл в "Топливо" - Раковски са били раздавани дърва на хора с каруци").

2. Агитация в изборния ден; пред една от секциите агитацията изглежда придобила боксьорски характер ("Със сигнал за бой в 18-а секция в село Стряма започна балотажът в община Раковски, Пловдивска област...").

3. Изборен туризъм ("Виждам с очите си как от сутринта в Стряма започват да идват хора от други населени места", каза кметът на селото...").


Мили родни картинки. Ще ги наблюдаваме ли и по време на парламентарните избори? По всяка вероятност - да. Както казах, всички от които зависи да ги няма, искат да ги няма, но засега само на приказки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.