понеделник, януари 26, 2009

Министър Миков и мишките

Мислех отначало да нарека тази публикация „За мишките и Миков“. Да звучи малко като при Стайнбек - „За мишките и хората“. Но се отказах – при Стайнбек все пак става дума за хора, а тук – за вътрешния министър. Разлика голяма. После си спомних, че преди време кандидат-студентите по специалността журналистика в Софийския университет трябваше да пишат есе на тема „Ще изяде ли мишката книжката?“ Позамислих се по въпроса, но не можах да си дам отговор, не зная дали мишката ще изяде книжката, обаче със сигурност мога да кажа, че мишките са взели ума на министър Миков. Компютърните мишки, де! Щом опря и до следене на скайпа, защото по него бандитите си уреждали бандитските мероприятия, оттук нататък – здраве му кажете. Макар че, какво здраве – то това при Миков си е направо диагноза. Параноя ли, шизофрения ли – не съм лекар, не мога да кажа точно, но на нещо такова ми прилича.

Затова: в сряда на 28.01. - пред Народното събрание. Да подкрепим не само досегашните искания на протестиращите, но и исканията на „Електронна граница“. За по-малко контрол в Интернет! И не забравяйте да си носите мишка! Аз вече съм си сложил една в раницата. Ако мярна нейде господин министъра (макар че, едва ли!), ще му я подаря за спомен.

П.П. Между другото в един коментар вече написах, че ако започнат да слухтят в скайпа ми, ще завършвам всеки разговор по него с благословия по адрес на вътрешния министър, гарнирана с думи и изрази, каквито не се намират и в многотомния речник на българския език, издание на БАН.

Провал!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.