понеделник, януари 12, 2009

Управляващите ще ограничават протестите

Страх лозе пази, е казал народът. Пред лицето на предстоящите протести, а и предчувствайки, че може би няма да са последни, правителството заработи трескаво в тази посока. Не се е засилило, разбира се, да си промие ушите, за да чува какво искат протестиращите, а мъдрува как да ограничи евентуални бъдещи протестни действия. И ето че се готви законопроект за събранията, митингите и манифестациите, предвиждащ според пресата:


1. Да не се използват автомобили (за велосипеди - нито дума, а аз имам велосипед, така че съм на кяр) и живи животни (умрели дали може, не се споменава; връзвам си една умряла кокошка като символ на умрялото ни правителство и я влача по жълтите павета, например).

2. Да не може да се протестира около Президенството, Министерския съвет и Народното събрание (значи, ако искаме да протестираме срещу агент Гоце, срещу Сер Го Хоум или любимите ни депутати, организираме протеста, да речем, пред Драгалевския манастир).

3. Да не се протестира в тунели, на мостове, пред болници (?), съдебни палати, затвори и... има и още, но за посолството на Украйна няма нищо, пред него явно ще може, така че синдикатите могат да спят кпокойно.

4. Да се филмират мероприятията, ако има опасност да се наруши обществения ред (последното е толкова разтегливо понятие, че няма съмнение: винаги ще се филмира).


От коментар няма смисъл. Но това за сетен път ме убеждава, че тези наистина трябва да си ходят. Бъркат България със Северна Корея. Не са познали обаче.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.