четвъртък, януари 15, 2009

Управляващите да не очакват, че някой ще им играе Ганкиното

Писах по-долу, че не одобрявам лумпенските изцепки. Но управляващите да не си мислят, че когато се събират да протестират срещу некадърното им управление, хората ще играят пред Народното събрание или пред Министерския съвет Ганкиното (хоро) и ще пеят „Прела баба три недели“.

След като народните избраници не изпълняват обществения договор да работят за благото на тези, които са ги избрали именно за това, избирателите имат право да им потърсят сметка.

Ако избраниците са гьонсурати и си правят оглушки, не отговарят, избирателите имат право да поискат от тях да си вземат шапките и да затворят вратата от външната страна.

Ако и това не направят, избирателите имат право (ама не го пишело в закона, голям праз!) да им теглят един горещ шут по меките части. Това вече никак не е мирно средство. Но помага. Та нали точно с такъв горещ шут си отиде правителството на Жан Виденов!


(Ето нещо допълнително за това как се протестира във Франция и в Германия - абзац "Граждански протест". Търсих как се протестира в Северна Корея, но не намерих нищо.)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.