сряда, юли 23, 2014

Десет препоръки към Реформаторския блок

Не са мои, направи ги във Фейсбук моят приятел Никола, известен повече като NiCodil, и тъй като ги споделям напълно, давам им място и тук:

1) Индивидуално членство. Голяма част от избирателите ви гласуват на принципа "последен шанс за обединение".

2) Скрийте кухнята. Никой не иска да гледа как редите листите. Избирателят го интересува как бихте управлявали държавата в условията на огромна криза, а не какво мислят заместник председателите на партиите един за друг. Създаването на желязно правило да не се говори за вътрешните ви драми пред публика ще бъде голяма победа на здравия разум.

3) Повече местни, непартийни, млади кандидати по районите и то на избираеми места.

4) Съобразявайте се с реалността: блокът е все още малък. Фокусът трябва да е върху бързия и стабилен растеж. Избирателят трябва преди всичко да знае, че ще ви има и след 5 години.

5) По-малко Костов. Време е.

6) Микрофинансиране. Събирайте пари през интернет, ще се изненадате колко много съмишленици имате по света, които може и да не успяват да гласуват, но биха дарили 10 евро за кампанията ви. Обещайте след изборите пълен отчет на приходите и разходите.

7) Продължавайте да бъдете честни. Радан Кънев има едно качество, заради което вярвам, че от него ще излезе голям лидер: признава грешките на блока.

8) По-малко идеологически приказки за дясно и ляво. Повече от избирателите ви са икономически десни така или иначе. Но в случая мафията се опитва да открадне бъдещето на децата им. Поне за мен ключовите думи са "законност", "Европа" и "растеж". В този ред на мисли, последните пет години мозъкът на българския избирател е обилно промиван с илюзията, че големите инфраструктурни проекти, вкл. руските енергийни такива, могат да донесат просперитет. Просперитетът ще дойде от малкия бизнес, когато всеки е отговорен за дохода си и защитен от правораздавателната система.

9) Някъде из програмата трябва да бъдат написани следните думи "Мащабна Медийна Реформа, осигуряваща прозрачност на собствеността, плурализъм и обективност"

10) Ясно е, че ДПС е голямото чудовище, което трябва да бъде победено. Ясно е, че вече никой няма да гласува за "антикомунизъм". Но бъдете безпощадни към БСП - тази партия трябва да понесе своята отговорност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.