четвъртък, юли 17, 2014

„Песня об уродине“

Днес – отново песен, но този път пародия.

В песента е използвана мелодията на „Песня о Родине“ („Песен за Родината“), станала изключително популярна в Съветския съюз след прожекцията на филма „Цирк“ през 1936 година, за който е написана.

Пародирано е и заглавието на песента – „Песен об уродине“ („Песен за урода“), както и началото на оригинала – „Широка страна моя родная“ („Широка е родната ми страна“), превърнало се в „Широка труба газопровода“ („Широка е тръбата на газопровода“).

Стиховете „Престъпник двоен взеха под крило. / Макар че като политик не струва, / донесе той със себе си пари!“ се отнасят за Виктор Янукович, който е осъждан два пъти – през 1967 година за грабеж и през 1970 година за нанасяне на телесна повреда.

Да кажем няколко думи и за световноизвестния вече прякор на Путин – Хуйло.

Дмата „хуйло“, като доста думи от руския жаргон, които се отнасят за хора и имат нецензурен корен, няма определено значение и зависи много от контекста – употребява се изобщо за означаване на човек, към когото имаме някакво отрицателно отношение: може да означава и простак, и некадърник, и мошеник, а Даниела Горчева специално за Путин я преведе като злодей; може и така, аз – ако искате да запазите циничната подплата – бих предложил пак по отношение на Путин преводът на български да е „х.. сплескан“.

А сега и песента с бърз превод за незнаещите руски език.

Широка труба газопровода. Много денег сквозь неё прошло. Веселей и лучше с каждым годом Жить в стране, где президент - Хуйло! Стало лучше, стало веселее Жить в стране, где президент - Хуйло! Нет морали личной у подонка, Ни к чему она главе страны. Нет супруги, но экс-чемпионка Исполняет роль его жены. За столом никто у них не лишний. Дважды зека взяли под крыло. Хоть политик он и никудышный, Но зато с собой привёз бабло! Широки российские просторы. Знают там и город и село Всякий сброд без лишних разговоров Засылает на Донбасс Хуйло. Всякий сброд без лишних разговоров Засылает на Донбасс Хуйло. Над Донбассом летний ветер веет. Что-то русским миром понесло. К сентябрю, пожалуй, не успеет Всех двухсотых вывезти Хуйло. Киселёв брехливей Соловьёва, А Лавров -- державное брехло. Но пусть помнят брехуны хуйловы, Что не вечен даже сам Хуйло! Широка - аршином не измерить, И умом Россию не понять. Невозможно там в Хуйло не верить И нельзя Хуйло не прославлять! Невозможно там в Хуйло не верить И нельзя Хуйло не прославлять!

Широка е тръбата на газопровода. Много пари минаха през нея. По-весело и по-добре е с всяка година да живееш в страната, където президент е Хуйло! Стана по-добре, стана по-весело да живееш в страната, където президент е Хуйло! Няма личен морал у мерзавеца, не му трябва на държавния глава. Няма съпруга, но бивша шампионка ролята играе на жена му. На масата им никой не е излишен. Престъпник двоен взеха под крило. Макар че като политик не струва, донесе той със себе си пари! Широки са руските простори. Знае там и градът, и селото, че всякаква измет без излишни разговори изпраща във Донбас Хуйло. Всякаква измет без излишни разговори изпраща във Донбас Хуйло. Над Донбас летен вятър вее. Нещо на руски мир се размириса. До септември май не ще успее да изтегли двестата Хуйло. Кисельов е по-лъжлив от Соловьов, а Лавров държавен е лъжец. Но да помнят лъжльовците хуйлови, че не е вечен даже самият Хуйло! Широка е - с аршин не ще я измериш и с ум Русия не ще разбереш. Невъзможно е там в Хуйло да не вярваш и не може Хуйло да не прославяш! Невъзможно е там в Хуйло да не вярваш и не може Хуйло да не прославяш!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.