събота, март 05, 2011

Пир на духа

Автор: Виктор Шендерович

Превод от руски: Павел Николов


Ана Чапман [1] си направи сайт и се обърна към руснаците. О! иди си минало! Това вече не са черните гащички с червената панделка за списание „Maxim“ и не са фотосесиите с изкуствени фалоси. Нашата волгоградска миледи свали лилията от рамото си, постъпи в „Млада гвардия“ на „Единна Русия“ [2] и днес е загрижена за (цитирам) „единството на народа и земята“. Юруш, трудови селяни!

Еволюция все пак. Преди Ана (цитирам) беше „загрижена за личното си щастие“. Но (цитирам) нейната „идеология се промени“. Тя разбрала, че (цитирам) „осмислянето на живота се постига с отдаване“…

Сега явно Ана се отдава по този начин. Много интересна поза, ще я наречем – гражданска.

Накратко: всичко е на сайта. Патриотизъм, всякакви фантазии…


1. За тези, които са забравили, Ана Чапман беше сред пишман шпионите, които САЩ натириха преди време да си вървят в Русия.

2. За “Единна Русия“ май всички знаят, че е партията на Путин, но за всеки случай да спомена и това. Путин там го дава нещо като бат Бойко едно време: председател е на „Единна Русия“, но не е партиен член.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.