петък, януари 09, 2015

Ким и клин

Ким Чен Ун бил одобрил военен план за нахлуване в Южна Корея, съобщават някои издания.

Дали е вярно, дали не е, няма да се задълбочаваме чак толкова, но ако е вярно, вярно е също така, че Ким не е чел „Панчатантра“.

Защото, ако я беше чел, щеше да е попаднал на следната твърде поучителна за въпросния случай история:

„Имало в една страна град. Недалеч от него, сред малка горичка, някакъв търговец строял храм. Всеки ден по пладне майсторът и всички работници отивали в града на обед. Веднъж към този недовършен Храм се приближило стадо маймуни. А един работник бил оставил там полуразцепено стебло от анджана, в което вбил клин от кхадира. Весело започнали да играят маймуните: по върховете на дърветата, върху постройката, върху купчината цепеници. И тук една от тях, близо до своята гибел, безразсъдно седнала на стеблото. "Кой е поставил този клин и защо е тук?"- се заинтересувала тя и като го хванала с двете си лапи, започнала да го измъква. През това време мъдете ѝ попаднали в цепнатината и ти сам ще разбереш, без излишни думи, какво е станало, когато тя изтеглила клина!. . .“

Ким, приятелю, не вади клина, че…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.