СЛУЖБОМЕР

понеделник, януари 12, 2015

КГБ създава основите на ислямския тероризъм

Източник: „Эхо России“

Превод: Павел Николов

Йон Михай Пачепа, най-високопоставеният офицер от разузнаването на съветския блок, избягал на Запад, издаде книгата „Дезинформация“ („Disinformation“), от която става ясно, че причините за ислямския тероризъм се крият в секретна операция на КГБ от 70-те години на миналия век, пише Daily Mail. Юрий Андропов, който оглавява КГБ петнадесет години, изпраща стотици агенти и хиляди копия с пропагандна литература в мюсюлманските страни, за да нанесе удар на САЩ и Израел.

През 1972 година дезинформационната машина на Андропов работи цели денонощия, убеждавайки ислямските страни, че Израел и Съединените Щати искат да превърнат целия свят във феодално владение на ционизма.

За Андропов ислямският свят е блюдо на Петри, в което КГБ може да отглежда вирусния щам на омразата към Америка от бактериите на марксизма-ленинизма.

Андропов оглавява КГБ само няколко месеца преди Шестдневната война, в която съюзниците на СССР Сирия и Египет претърпяват унизително поражение. Тогава бъдещият генерален секретар решава да върне топката, като подготвя палестински терористи за завземане на самолети на израелската авиокомпания El Al и за извършване на терористически актове в Ерусалим.

Твърде удивително е това, че Андропов пръв нарежда да се преведе на арабски език книгата „Протоколи на ционските мъдреци“ – пропаганден фалшификат, изфабрикуван от агентите на руската тайна полиция, които работели в Париж в края на 19 век.

До бягството си в Америка през 1978 година и получаването на политическо убежище там Пачепа оглавява Службата за външно разузнаване на Румъния и взема активно участие в проекта на Андропов.

Пачепа пише, че „Протоколите“ стават основа на хитлеристката антисемитска пропаганда (използват се и в Русия, за да се оправдаят еврейските погроми в началото на 20 век – бел. прев.). КГБ разпространява хиляди екземпляри от фалшификата в мюсюлманските страни през 70-те години.

По спомени на автора през 1972 година неговата служба получава от КГБ арабски превод на „Протоколите“ и „документ“, доказващ, че САЩ е ционистка държава. Задачата на Пачепа е да разпространи тайно пропагандните материали в определени арабски страни.

Пачепа си спомня, че по време на негови срещи с колеги от унгарските и българските спецслужби разбира, че те също са разпространявали пропагандни материали в посочени им арабски държави.

Освен това, генерал-лейтенантът от Секуритате (Департамента за държавна сигурност на Социалистическа република Румъния) твърди, че по време на неговата работа в румънското разузнаване КГБ е поела тайно отговорността за 11 терористични акта на територията на Израел, сред които нападението на летището „Бен Гурион“ на 30 май 1972 година (загиват 22 души, 76 са ранени) и взривовете на площад „Цион“ в Ерусалим на 4 юли 1975 година (загиват 15 души, 65 са ранени).

1 коментар:

  1. Простата и мръсна държава Русия е виновна за ислямския тероризъм!Това е истината.

    ОтговорИзтриване

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.