понеделник, януари 12, 2015

КГБ създава основите на ислямския тероризъм

Източник: „Эхо России“

Превод: Павел Николов

Йон Михай Пачепа, най-високопоставеният офицер от разузнаването на съветския блок, избягал на Запад, издаде книгата „Дезинформация“ („Disinformation“), от която става ясно, че причините за ислямския тероризъм се крият в секретна операция на КГБ от 70-те години на миналия век, пише Daily Mail. Юрий Андропов, който оглавява КГБ петнадесет години, изпраща стотици агенти и хиляди копия с пропагандна литература в мюсюлманските страни, за да нанесе удар на САЩ и Израел.

През 1972 година дезинформационната машина на Андропов работи цели денонощия, убеждавайки ислямските страни, че Израел и Съединените Щати искат да превърнат целия свят във феодално владение на ционизма.

За Андропов ислямският свят е блюдо на Петри, в което КГБ може да отглежда вирусния щам на омразата към Америка от бактериите на марксизма-ленинизма.

Андропов оглавява КГБ само няколко месеца преди Шестдневната война, в която съюзниците на СССР Сирия и Египет претърпяват унизително поражение. Тогава бъдещият генерален секретар решава да върне топката, като подготвя палестински терористи за завземане на самолети на израелската авиокомпания El Al и за извършване на терористически актове в Ерусалим.

Твърде удивително е това, че Андропов пръв нарежда да се преведе на арабски език книгата „Протоколи на ционските мъдреци“ – пропаганден фалшификат, изфабрикуван от агентите на руската тайна полиция, които работели в Париж в края на 19 век.

До бягството си в Америка през 1978 година и получаването на политическо убежище там Пачепа оглавява Службата за външно разузнаване на Румъния и взема активно участие в проекта на Андропов.

Пачепа пише, че „Протоколите“ стават основа на хитлеристката антисемитска пропаганда (използват се и в Русия, за да се оправдаят еврейските погроми в началото на 20 век – бел. прев.). КГБ разпространява хиляди екземпляри от фалшификата в мюсюлманските страни през 70-те години.

По спомени на автора през 1972 година неговата служба получава от КГБ арабски превод на „Протоколите“ и „документ“, доказващ, че САЩ е ционистка държава. Задачата на Пачепа е да разпространи тайно пропагандните материали в определени арабски страни.

Пачепа си спомня, че по време на негови срещи с колеги от унгарските и българските спецслужби разбира, че те също са разпространявали пропагандни материали в посочени им арабски държави.

Освен това, генерал-лейтенантът от Секуритате (Департамента за държавна сигурност на Социалистическа република Румъния) твърди, че по време на неговата работа в румънското разузнаване КГБ е поела тайно отговорността за 11 терористични акта на територията на Израел, сред които нападението на летището „Бен Гурион“ на 30 май 1972 година (загиват 22 души, 76 са ранени) и взривовете на площад „Цион“ в Ерусалим на 4 юли 1975 година (загиват 15 души, 65 са ранени).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.