петък, август 22, 2014

Два цитата

И двата са насочени към Огнян Минчев във връзка с неговата статия, визираща Декларацията на Реформаторския блок.

Първият е от Сергей Добрев:

„Г-н Огнян Минчев, кой назначи Меглена Плугчиева за посланик в Швейцария, кой подкрепи Ирина Бокова за шеф на Юнеско, кой каза, че Сталин, Мао и Живков са "големи политици", кой гласува "въздържал се" когато в пленарна зала влезе закона за лустрация, кой подписа започването на Южен поток, кой направи "първа копка" на Южен поток, кой отказа да обжалва решението пак за Южен поток?

КОЙ?“

Така е, агитаторите за това, че демократите (ох, как забележително се обезцени и тази дума!) трябва да гласуват за ББ, би следвало първо да отговорят на няколко болезнени въпроса (не само горните), а не да припяват като будистки монаси едни и същи мантри със съмнителна стойност.

Вторият цитат е от Магдалина Генова (Нервната акула):

„Начи, разликата между мен и Минчев е, че той иска тоя да е на власт, за да не е оня на власт. Защо, само историята може да предполага.

Аз пък искам да има нормални, адекватни и отговорни хора на власт, за да има най-сетне реформи, изчистване на правосъдната система, икономически растеж, подобряване на живота на всички граждани и скъсване на връзката власт/държава.

Толкоз.“

Казаното от Магдалина е всъщност прецизен синтез на казаното в горепосочената Декларация.

Формулата "да дойде този на власт, за да не дойде онзи" винаги съм я приемал като "да седна на този к.р, за да не седна на онзи", защото не води до нищо положително, а единствено до смяната на една калпава власт с друга също толкова калпава власт.

Както и другата сладостна препявка: „Да изберем по-малкото зло“, заради която някога напуснах СДС-Ихтиман и не се върнах там дори тогава, когато любителите на „по-малкото зло“ си признаха по-късно, че са сбъркали и че „от две злини не си струва да избираш“ (английска поговорка).

Ето защо ще гласувам за РБ, който и каквито аргументи да ми вади като фокусник заек от цилиндъра.

Ще гласувам за РБ именно заради политиката на коренна промяна, която ми предлага – политика, която би довела до това нещата у нас да се случват като в нормалните демократични държави.

Обещанията на всички останали как ще цъфна и ще вържа след изборите (ако ги няма и – респективно – ако ги има тези или онези) изобщо не ме интересуват…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.