вторник, април 22, 2014

Руският изход или как ще си отидат от Крим „зелените човечета“

Автор: Михаил Притула, 19 април 2014 г.

Превод от руски: Павел Николов

Путин вложи в спецоперацията по окупацията и присъединяването на Украйна най-малко шест години.

В паричен израз това не струваше нищо – Азаров редовно „плащаше за газа“ невероятни суми, които отиваха за финансирането на спецоперацията.

Средствата за масова информация, телевизията, интернет, съветниците, въоръжението, външната реклама „избор без избор“ и ученията на войските, а също и всички останали мероприятия по унищожаването на Украйна се финансираха от самата Украйна. Сега това финансиране го няма. Напротив – трябва да се вземат пари от финансовия резерв, за да се финансират окупационните войски в Крим, диверсионните групи и предателите в Източна Украйна, както и снабдяването на Крим с всичко необходимо.

От друга страна Путин вече вдигна за сметка на Крим рейтинга си в Русия. Присъедини Крим.

А да носи отговорност за по-нататъшната съдба на Крим – това означава да понижава своя рейтинг.

Да се държи в Крим военна групировка е ядовито и скъпо, запустелият Крим няма да се изплати. Ето го крайбрежието на Ялта в момента. Обикновено по това време там има много хора…

Международните санкции струват невероятно скъпо. А третият транш на санкциите от страна на САЩ е вече нещо съвсем лошо.

Значи трябва да се избави от Крим тихо, но така, че да не изгуби рейтинга си в Русия, а е желателно и да обясни защо е напуснал полуострова. Но да се търси лъжливо обяснение е работа на кремълските политолози, ние с това няма да се занимаваме.

А как ще стане това физически – можем да предположим. Нека всички си представим как ще се случи.

По някое време през нощта окупационните войски на Руската федерация в Крим и диверсионните групи в Донбас ще получат заповед да си заминат. Бързо, тихо.

Провлакът в Крим ще бъде даден за охрана на местната милиция и на казаците, които даже няма да разберат какво става и ще се радват на неочакваното повишение и на голямото доверие. Няма да се радват дълго наистина, само докато им стане ясно, че са ги изоставили.

Войските на Руската федерация ще се придвижат до Севастопол и Керч. В Севастопол ще ги качат на кораби под името евакуация. В Керч – на ферибота. Естествено, ще се постараят да вземат със себе си всичко ценно и оръжието. В общи линии, както винаги.

И ще си отидат толкова бързо, колкото са се появили. А на сутринта кримчаните няма да намерят своите „защитници“, които са успели да омръзнат на всички. Личностите, успели да предадат Украйна, няма да знаят какво да правят. Някои ще избягат по местата на регистрацията си, тоест в Магадан – окупационните власти не напразно са сложили в паспортите им магаданска регистрация, всичко е било предвидено предварително… на предателите ще им се наложи да се измъкват самостоятелно, с каквото Бог им прати. Предатели не са нужни никому, място за тях на ферибота няма.

На следващия ден в Крим ще влезе украинската армия. И ще има много работа – ще трябва да бъдат депортирани в Русия всички нейни граждани, ще има филтрационна работа.

В Донбас процесът вече започна да тече. Активистите сепаратисти изведнъж разбраха, че няма да им дойде помощ и ще трябва да отговарят за всичко сами…

Ще има радост и ще има сълзи… светът се е променил. Много.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.