събота, април 19, 2014

Кримските сепаратисти уговарят местните предприемачи да не повишават цените


Членовете на самопровъзгласилото се правителство на Крим се опитват да не допуснат на полуострова повишаване на цените на продуктите и стоките.

Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Министерския съвет на Крим, разпространено с позоваване на „премиера“ Сергей Аксьонов.

Според съобщението чиновниците се договарят с местните предприемачи по въпроса за ценовата политика.

„Водим преговори с предприемачите, които формират ценовата политика, убеждавайки ги, че през преходния период не е необходимо да се установява рентабилност над 100%. Не трябва да се използва това, че днес населението няма възможност да избира по-малко скъпи хранителни продукти и лекарства“ – е заявил Аксьонов.

Той също така е предупредил, че ако цените нарастват изкуствено и „започне явна спекулация“, Министерският ще предприеме други мерки.

Трябва да се отбележи, че през последния месец цените на стоките и услугите в Крим се повишиха практически 1,5-2 пъти в сравнение с положението преди руската анексия на полуострова.

Превод от: „Крым.Реалии“ (интернет издание на радио „Свобода“)

Бележка на преводача: Други неща разправяха руснаците и техните кримски подлоги преди, но явно днес Путиновият рай се отлага за неопределено време. А с тези управници, които имаме, да се готвим ли и ние?..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.