сряда, април 03, 2013

Предизборна трибуна - 1

Казват, че копипейстът е срам за блогъра.

Срам не срам, наближават избори.

Така че ще преглътна срама.

ПО КАКВО ДА РАЗБИРАМЕ, ЧЕ НЯКОЙ Е КОМУНИСТ?

Автор: Евгений Дайнов

Публикувано в: „Общност на свободните хора“

Наистина ми писна! Този път не се търпи!

Всички „сини” – от Костовистите от седмия ден до антикостови бивши пилони на СДС – напоследък въртят едно и също: да се направи всичко, за да спечели ГЕРБ изборите, защото все пак е по-лошо да се върнат комунистите.

Дежурните на Цв Цв гербери в интернет веднага схванаха схемата и, след дълго затишие, почнаха: „Ние сме антикомунисти, тоя път като ги бием, комунистите никога няма да станат...”

Моля? Какви, искам да знам, комунисти? По какво разбираме, че някой е комунист?

Ако става дума за пренесеното от 90-те години деление комунисти-антикомунисти, искам да напомня следното:

- Всички – без никакво изключение – от олигарсите, в чийто интерес ГЕРБ управлява Отечеството, са продукт на БКП, ДС или производните им мутри.

- ГЕРБ наля повече пари в АЕЦ-Белене – т.е. в Богомил Манчев – отколкото тройната коалиция.

- ГЕРБ даде на Цеко Минев повече ресурси (и написа за него повече закони), отколкото тройната коалиция.

- ГЕРБ вдигна процента пари на държавните фирми, наливани в Корпоративна банка - Цветан Василев, от 40 на сто (при тройната) на над 80 процента; в енергетиката (т.е. в най-червеното котило) тези пари са вече 90 процента. Като резултат, Цветан Василев държи над 12 процента от БВП.

- ГЕРБ направи така, че ТИМ да държат 10 процента от БВП; ТИМ дават тон за песен и в ЧЕЗ, и в ЕнергоПро – ще рече, окопаха се и в енергетиката. ГЕРБ им позволи това.

- ГЕРБ продължава да налива нашите пари във фирмите на Васил Божков-Черепа, техният любим магистрален строител.

- ГЕРБ направи всичко възможно, за да построи АЕЦ-Белене (Борисов твърдеше, че ако атомният бойлер го няма, цената на тока щяла да се вдигне 18 пъти).

- От ГЕРБ се хвалят, че са дали на руснаците „Южен поток” напук на възраженията на Брюксел.

От всички комунисти, яхали България в последните десетилетия, ГЕРБ са най-зловещите, защото дори не си правят труда да се правят на цивилизовани поне пред публиката. И резултатите ще бъдат същите.

Ще изпиете, драги, горчивата чаша до дъно отново. Този път ще ви я поднесат „антикомунистите” от ГЕРБ.

Помислете си само: поне една-трета от икономиката и още толкова от банките е в ръцете на мутри с комунистически произход и братски връзки с Москва.

Какво означава това ли? Ето какво:

- Предстои финансов крах от кипърски тип. Ако ми кажете, че четирите гангстерски банки у нас са стабилни, аз пък ще ви кажа да си припомните 1996-та. Те са толкова стабилни, колкото тогава беше Първа частна банка. И ще последват нейната съдба. Има надзор на БНБ, ще кажете. То и през 1996-та имаше – упражняван от същите хора, които „надзирават” нещата сега.

- В първите три месеца на годината потреблението на ток е паднало с 30 на сто, на горивата – с малко по-малко. Какво означава това ли? Всичко е спряло. ГЕРБ и техните приятели окончателно са удушили иконимиката; но не са станали по-малко алчни. Оттук:

- Още в края на лятото ще започнат да се случват странни и неочаквани неща. Внезапно ще изчезват (уж поради временни затруднения) някакви стоки или услуги. Ще се появят някакви временни ограничения върху финансовия оборот; временно няма да се плащат заплати, хонорари, дължими суми по договори и осигуровки, както и евентуално лихви по спестяванията. Без много шум ще се пуска държавен дълг и ще се вземат заеми. Олигарсите ще озвереят и ще тръгнат съвсем откровено да крадат публичните ресурси, без да се съобразяват с никакви закони. А през зимата ще лъсне грозната истина: че в държавата няма нито пари, нито – храна.

Това са, уважаеми „сини хора” (терминът не е мой – на Костов е) вашите „антикомунисти” от ГЕРБ. Решили сте – крепете ги. Но се гответе за момента, в който цъфне сметката...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.