неделя, май 10, 2009

Някога (по света) и сега (у нас)


Някога (по света)


Призрак броди из Европа – призракът на комунизма. Всички сили на стара Европа са се съюзили за свещена хайка срещу тоя призрак:: папата и царят, Метерних и Гизо, френските радикали и германските полицаи.

Къде има опозиционна партия, която да не е била охулвана от своите намиращи се на власт противници като комунистическа? Къде има опозиционна партия, която да не е отвръщала както на по-напредничавите хора от опозицията, така и на своите реакционни противници с дамгосващо обвинение в комунизъм?

От тоя факт произтичат две неща:

І. Всички европейски сили вече признават, че комунизмът е сила...


К. Маркс и Фр. Енгелс, немски философи и икономисти


Сега (у нас)


Призрак броди из България – призракът на Костов. Всички сили на стара България са се съюзили за свещена хайка срещу тоя призрак:: президентът и премиерът, Доган и Симо Ментата, български леваци и български центристи.

Къде има опозиционно действие, което да не е била охулвано от своите намиращи се на власт противници като действие на Костов? Къде има опозиционна партия, която да не е отвръщала както на по-напредничавите хора от опозицията, така и на своите реакционни противници с дамгосващо обвинение в костовизъм?

От тоя факт произтичат две неща:

І. Всички български сили вече признават, че Костов е сила...


Павел Николов, български преписвач и плагиатор


Забележка: Не правете аналогии между матрицата („Комунистически манифест“) и Костов, защото това ще означава, че изобщо не сте разбрали за какво става дума.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.